perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kakkuhistoriaa


 Limetuorejuusto kakku  sisältää valkosuklaa-limerahkaa,mascarponejuustoa ja vaniljavaahtoa. Koristelun on toteuttanut tyttäreni. Hän teki valkosuklaarullia koristeeksi ja lisäksi limensiivuja limeä raastettuna. Pohja digestivekekseistä ja sulatetusta voista.


 Tässä toinen limetuorejuustokakku. Pohja taas digestivekeksiä ja sulatettua voita. Kakku sisältää samat aineet, kuin yläpuolella kuvatussa kakussa. Päällä limemehusta ja liivatteesta ja sokerista tehty hyytelö ja koristeena muutama limen viipale. Hyytelö on melko haasteellinen, koska siihen tulee helposti pieniä kuplia, vaikka valuttaa lusikkaa apuna käyttäen kakun päälle.


 Mansikkatuorejuustokakku on oma kehitelmäni. Pohja digestivekekseistä ja sulatetusta voista. Kakku sisältää mansikkasosetta pakastimesta, vaniljavaahtoa, tuorejuustoa ja liivatetta. Koristeena rouhittua suklaa ja marsipaanista tehtyjä pieniä perhosia.


Tässä kakussa kokeilin, miltä maistuu luumutuorejuustokakku. Käytin valmistukseen luumusosetta, vaniljavaahtoa, turkkilaista jugurttia ja liivatetta. Pohja todennäköisesti digestivekeksejä ja sulatettua voita. Koristeeksi suklaakonvehtja. Kyllä maistui hyvälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti