maanantai 16. syyskuuta 2013

Kinuski leivoksia


 En ollut pitkään aikaan tehnyt mokkapaloja ja vierasvaraa pakastimeenkin olisi mukava saada. Niinpä taas tuumasta toimeen. Tein pohjan uuniin paistumaan ja aloinkin keittämään kinuskia, enkä tehnytkään perinteistä mokkapalojen kuorrutusta.


 Tein kinuskin kuohukermasta ja fariinisokerista. Sain kuorrutuksen levitettyä suht tasaisesti pohjan päälle. Annoin pellillisen jäähtyä rauhassa, ennenkuin aloin leikkaamaan sitä paloiksi. Ohuet reunapalat jäivät meidän maisteltaviksi, muuten laitoin kaikki pakastimeen vierasvaraksi.


On kiva valmistaa tuttuja leipomuksia joskus vähän eri tavalla kun ennen.  Tämänkin kuorrutuksen teko lähti siitä, kun jääkaapissa oli ylimääräistä kuohukermaa. Minä en halua heittää elintarvikkeita roskiin, niinpä haluan aina keksiä niille jotakin käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti