keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Voileipäkakkuja


 Tein taas pitkästä aikaa voileipäkakkuja. Perinteisillä kakuilla mennään. Ensimmäisenä esittelyssä kinkkukakku, tämän kokoisesta kakusta riittää n. 20 hengelle. Täytteenä kinkkurouhetta ja hiukan kreikkalaista jugurttia. Tätä täytettä laitoin kahteen väliin ja yhteen väliin pieneksi hakattua herkkukurkkua. Kuorrutus on ruohosipulituorejuustoa. Koristeeksi kinkkua, tomaattia, tummia viinirypäleitä ja persiljaa.


 Tässä samanlainen kakku kuin yllä esitelty, mutta hieman pienempi eli n. 15 hengelle. Kaikissa  voileipäkakuissa oli tummana leipänä itse leipomaani saaristolaisleipää ja vaaleana leipänä täysjyväpaahtoleipää.


 Lohikakku on minun suosikkini voileipäkakuista. Savustin itse merilohta, josta tein tahnamaisen täytteen ja lisäksi oli herkkukurkkua silputtuna. Kuorrutus kakussa on ruohosipulituorejuustoa. Koristeena kylmäsavulohta, limen siivuja, tummia viinirypäleitä, tilliä ja persiljaa. Tämä kakku on n. 15 hengelle.


Voileipäkakku on aina suosittu tarjottava kahvipöydässä, kaiken makean tarjottavan rinnalla. Vaikka sen tekeminen onkin melkoista pipertämistä, on se silti aina näyttävämpi kuin voileivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti