Meillä nautittiin eilen illalla pizzaa. Pohjan tein niin kuin aina ennenkin eli 2,5 dl kädenlämpöistä vettä, 1 tl leivinjauhetta ja riittävästi vehnäjauhoja. Jauhojen määrää en ole koskaan mitannut, sen tuntee kyllä käsissään, koska taikina on sopivaa. Lopuksi lorautin taikinan joukkoon oliiviöljyä. Levitin taikinan isolle uunipellille, jauhotetuin käsin.
Kun olin saanut taikinan tasaisesti pellille, oli seuraavana vuorossa tomaattisose, kinkkusuikaleet, pieneksi murskattu sipuli ja muutama kynsi valkosipulia, myös pieneksi silputtuna. Seuraavaksi metsäsieniä, salamisuikaleita, fetajuustoa murusina, tomaatin viipaleita, pizzamaustetta ja juustoraastetta. Pizzan täytteeksihän voi laittaa mitä tahansa, mikä itselle maistuu.
Paistoin pizzan n.230° kunnes se oli saanut väriä riittävästi. (En taaskaan huomannut katsoa kellosta aikaa). Nautimme melko tuhdin iltapalan, hyvän punaviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti