maanantai 14. toukokuuta 2012

Kakkuhistoriaa taas


Valkaistulla marsipaanilla päällystetyn kakun olen tehnyt jo viime kesänä äitini 85-vuotispäiville. Liljat tein muotilla, mutta lehdet ihan vapaalla kädellä. Lehtiä olen myös tummentanut elintarvikevärillä. Liljoihin suihkutin taas helmiäistä. Muistelen että täyte olisi ollut mansikka-vaniljarahkaa.


Tässä syksyinen marsipaanikakku.  Sekoitin punaista ja keltaista marsipaania, niin sain mieleiseni sävyn. Punaiset marjat esittävät puolukoita ja vihreellä marsipaanilla lehdet ja koristenauha.




Viime pääsiäisenä herkuteltiin lammas aterian jälkeen tällä kakulla. Päällinen marsipaania, pursotus sulatetulla suklaalla ja koristeena vielä suklaatäytteisiä pääsiäisnamuja. 


2 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja olet Ritva askarrellu:-)
    Ja varmasti herkullisia.
    Kivaa kun saan olla ihan eka kommentaattori:-)
    Susanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Susanna ja kiva kun kommentoit. Vihdoinkin sain tän blogin aloitettua. Kyllä tätä olen jo suunnitellut pitkään. Sain onneks apuja aloituksessa niin tästä on hyvä jatkaa.

    VastaaPoista