torstai 17. toukokuuta 2012

Pikkuleipiä


 Macaronsien teko on melko haasteellista. Nämä onnistuivat ihme kyllä toisella kerralla. Ensimmäinen satsi meni "pipariks", en tiedä kyllä miksi. Olen lukenut leivontablogeista erilaisia ohjeita macaronsien tekoon, eli tekotapoja taitaa olla yhtä monta kuin on tekijöitäkin.  Toivottavasti saan toistekkin yhtä kauniita kun nämä ovat. Näistä voi sanoa että ovat melkein täydellisiä.  Nämä menivät tuliaisiksi tyttärelleni ja vävylleni.




Wilhelmiinat onnistuvat aina. Taikinasta tehdään pellille kaksi pötkylää ja painellaan matalaksi ja muistetaan leikata heti uunista oton jälkeen viipaleiksi. Laitan itse vain kaksi pötköä per pelti koska taikina leviää uunissa melkoisesti.




Kaurapikkuleipiä on varmaan jokainen joskus tehnyt. Niiden valmistus on helppoa, laittaa vaan nokareita pellille ja muistaa jättää leviämistilaa. Taikinaa voi muokkailla mielensä mukaan.



Tässä on suklaa-cookieita. Taikinan joukkoon laitetaan tummaa suklaata levyllinen rouhittuna.




Appelsiini-valkosuklaa pikkuleivät ovat yksi suosikeistani. Appelsiinin raikkaus ja valkosuklaan makeus sopivat erinomaisesti yhteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti