keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Voileipäkakkuja


 Kinkkuvoileipäkakku on täytetty kinkkurouhe/ turkkilainen jugurtti seoksella ja toisena täytteenä on herkkukurkku/jugurttiseos. Leipänä käytän itse leipomaani saaristolaisleipää ja graham paahtoleipää. Kuorrutan kakun yrttituorejuustolla. Koristeena saalaatinlehtiä, kinkkua, pieniä tomaatteja, tummia viinirypäleitä ja persiljaa. Keskellä oleva, ruusun näköinen koriste on tehty tomaatin kuoresta.
Tässä toinen iso kinkkuvoileipäkakku. Samoilla aineilla tehty kuin edellinenkin kakku.  Löysin kaupasta isolehtistä persiljaa ja se on näyttävän näköistä koristeeksi.

Taas mennään samoilla aineilla tässäkin voileipäkakussa. Kooltaan ehkä aavistuksen pienempi kuin edelliset. Koristelu on vähän erilainen joka kakussa, mutta käsityön jälki pitääkin näkyä. Leipänä  käytin taas saaristolaisleipää ja grahampaahtoleipää. Kaikki kakut on kostutettu lihaliemellä 
Tässä pienempi voileipäkakku. Samat leivät kuin edellisissä kakuissa. Koristeista tummat viinirypäleet ovat vaihtuneet vihreiksi ja lisäksi on keltaisia pieniä tomaatteja.
Pienehkö kakku tässäkin. Koristeet muuten samat kuin edelläkin, mutta tällä kerralla olen vaihtanut viinirypäleet tummiin. Molemmat värit sopivat kakkujen koristeiksi,  mutta laatu ratkaisee ja valitsin tummat rypäleet.
 Tähän  pieneen voileipäkakkuun ei paljon koristeita mahdukaan. Kaikki sain sopimaan mitä olin ajatellutkin. Tässä kakussa, kuten kaikissa muissakin olen käyttänyt yrttituorejuustoa kuorrutteena.

Lohivoileipäkakku on suosikkini makunsa puolesta. Käytän sisällä savulohta jota sekoitan turkkilaiseen jugurttiin. Päällä koristeena kylmäsavulohta, keitettyjä kananmunia, katkarapuja, limensiivuja ja tilliä. Kuorrutteena käytän kalakakussa ruohosipulituorejuustoa. Sivut koristelen saalaatinlehdillä. Tämä oli taas todella iso kakku.Tässä pienempi lohivoileipäkakku. Koristeet samat kuin edellisessäkin lohikakussa ja täytteenä taas savulohta.  Leipinä olen käyttänyt taas saaristolaisleipää ja grahampaahtoleipää. Olen kostuttanut  kakut kasvisliemellä. Kalalientäkin voi tietysti käyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti