sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Gluteeniton kermakakku


 Käytin ensimmäistä kertaa gluteenitonta jauhoseosta. Ennen olen tehnyt gluteenittoman kakkupohjan vain perunajauhoista. Halusin tehdä pohjan pyöreään vuokaan, niinpä mietin että millä kuorrutan vuoan. Löysin jostakin leivontablogista vinkin, että vuoan rasvaamisen jälkeen voi "leivittää" vuoan hienolla sokerilla. Minulla kun ei ollut gluteenitonta korppujauhoa, eikä edes gluteenittomia keksejä,  joista olisin saanut "korppujauhoa". Laitoin kakkuvuoan pohjalle vielä leivinpaperin, kun ajattelin että siitä pohja sitten voi jäädä vuokaan kiinni. Hyvin irtosi kakku vuoasta, kun vaan malttoi antaa pohjan kunnolla jäähtyä. Täytteenä kakussa oli vadelmahilloa ja vaniljavaahtoa. Päälle toivottiin päivänsankarin nimi ja ikävuosi sekä yksi marsipaaniruusu lehtien kera.


Tässä taas käsin tehty ruusu, kun edelleenkään en osaa ruusumuotteja käyttää. Sivelin vaaleanpunaisen ruusun terälehtiin siveltimellä punaista elintarvikeväriä ja ripottelin päälle punaista hilettä. Lopuksi suihkautin vielä marsipaanikoristeiden päälle helmiäis spraytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti