lauantai 12. tammikuuta 2013

Ruusuja ja leivontaa


 Tänään oli leivontapäivä. Huomasin että pakastimessa ei ole yhtään pullaa. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen. Ostin ennen joulua Dronningholmin Omena-kanelimarmelaadia ja ajattelin käyttää sitä pullien täytteenä. Laitoin osan pullista paperivuokiin ja vuoat muffinipellille. Koska paperivuokia ei ollut enää paljon jäljellä, laitoin loput pullat muffinipellille pelkästään. Sillä tavalla pullista tuli mukavan mallisia, eivätkä päässeet leviämään. Omena-kanelimarmelaadi maistui todella hyvältä. Lisäksi tein vielä muutamia luumutäytepullia.


 Leivoin myös suklaamuffineita. Rouhin mukaan myös 100g tummaa suklaata. Kuorrutus on samaa,  mitä käytän, kun teen mokkapaloja eli tomusokeria, kaakaojauhetta, sulatettua voita ja kahvia. Heitin päälle vielä muutamia suklaaströsseleitä. En ole itse vielä muffineita maistanut, mutta poikani ja serkkuni kävivät kahvilla ja kehuivat että maistui hyvältä.


Tänään on syntymäpäiväni. Heräsin aamulla seitsemän aikaan, kun mieheni avasi radion ja ohjelma Onnensävelet alkoi. Mieheni oli lähettänyt sinne viestin, jossa sain syntymäpäivä onnittelut häneltä ja hän oli toivonut myös kappaletta Romanssi, Leif Wagerin esittämänä. Tämä laulu tuo ihania muistoja mieleeni. Mieheni esitti sen minulle seitsemän vuotta sitten, viiskymmentävuotisjuhlissani. Kyllä tuli tippa silmään, niinkuin tuli silloin seitsemän vuotta sittenkin. Tosin silloin kyynelehti varmaan kaikki naispuoliset vieraamme.
Nuo ihanat ruusut kuvassa, sain tänään serkultani. Oranssi on yksi mieliväreistäni. Toivottavasti kestävät pitkään, että saan niistä kauan nauttia. Kiitos rakas serkkuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti