torstai 17. tammikuuta 2013

Nojatuolimatkalla


 Näin sydäntalvella tulee aina hirvittävä matkakuume ja kaukokaipuu. Monet ystävät ja tuttavat lähtevät talvilomalla etelän lämpöön. Ajattelin tehdä nojatuoli-ja muistelumatkan Marokkoon. Olin  siellä syyskuussa 2011, lasteni ja vävyni kanssa tapaamassa lapsuudenystävääni ja hänen perhettään. Matka oli aivan mielettömän ihana ja säilyy muistoissani aina. Sellaista vieraanvaraisuutta en ole ennen saanut missään kokea. Casablanca, missä ystäväni perheineen asuu, ei ole varsinainen "rantalomakohde", missä useimmat ihmiset haluavat lomansa viettää. Mutta paljon oli nähtävää ja mitä upeimmat maisemat ja lämpötila juuri minulle sopiva eli todella lämmin.


 Vietimme matkallamme viikonlopun Marrakeshissa, ystäväni ja hänen miehensä kanssa. He olivat varanneet meille huoneet upeasta Palmeraie Village hotellista. Hotellin alue oli valtava ja jos oikein muistan, siihen kuului myös golfkenttäkin. Yllä olevassa kuvassa on uima-allas aluetta, jossa oli paljon auringonotto paikkoja ja myös aamiainen nautittiin altaan vieressä olevassa ravintolassa.


 Tässä hotellin julkisivua. Täytyy kyllä sanoa että oli melkoinen paikka. Sinne mielelläni menisin uudelleenkin. Marrakeshan on suosittu lomakohde. Siellä pidetään vuosittain esimerkiksi kansainväliset filmifestivaalit ja paljon muitakin tapahtumia, joihin saapuu julkisuuden henkilöitä ympäri maailmaa. 


Marrakeshissa on myös paljon nähtävää. Esimerkiksi Sadunkertojan tori, jonka laidalla on mielettömän suuri basaarialue. Toinen upea paikka oli Yves Saint Laurentin rakennuttama,  uskomattoman kaunis puisto. Se on tutustumisen arvoinen paikka, jos matkustaa Marrakeshiin.Yllä oleva kuva on otettu hotellihuoneeni parvekkeelta. Eipä hassumpi näkymä, vai kuinka. On mukava välillä katsella matkakuvia ja muistella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti